Церква в цей день згадує мученика Феодота Анкірського. Інші назви свята: «Федот», «Урожайник», «Федот Страж», «Налив», «Сонцеворот». У народі Феодота прозвали Урожайником, так як за погодою в цей день намагались передбачити, яким буде врожай жита.

Федот жив у Анкірі в 3 столітті. Після весілля він дуже перейнявся вченням християнства, утримувався і дотримувався цнотливості. У нього з'явився дар зцілення. Коли були гоніння християн прийшов правитель Феотекн. Він був жорстоким і нещадним. Спочатку він намагався змусити Федота відректися від своєї віри погрозами і лестощами. Потім його піддали тортурам, які він переніс з ім'ям Бога на вустах. Після цього Федота усікли мечем.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 20 червня

В цей день краще не розповідати людям про свої плани і бажання, також не говоріть про кохання. Щоб наділитися силою, енергією, вдачею та здоров'ям, слід надіти всі свої золоті прикраси і довше простояти на сонці. Жовті метали і сонячне світло дуже допомагають у цьому. А в цей день вам це знадобиться. Також небажано входити у воду, якщо перед цим не помолилися про захист Федоту. Він може захистити від русалок, які люблять втягувати на дно людей.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Народні прикмети на 20 червня

Приказки і прикмети

  • Грім 20 червня обіцяє тривалу негоду. Якщо ж він чується з різних сторін, – це прикмета до швидкого похолодання і граду.
  • Тепла і ясна погода 20 червня передвіщає багатий урожай.
  • Якщо на заході голосно і довго квакають жаби, – до хорошої погоди.
  • Якщо в день Федота Урожайника промені сонця темні, – очікується гроза.
  • Спека прийде, якщо бджілки на стінці вулика примостилися.
  • 20 червня у веселці сильно виражений червоний колір, – прикмета до вітру.
  • Опади прогнозують голуби, що ховаються під дах у ясний день
  • Якщо сіті павуків стали за ніч ширше, – прикмета, що попереду погожий день очікується.
  • Народжені на Федота – комунікабельні та енергійні. Вони вимогливі й імпульсивні.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.