Упродовж найближчих тридцяти років чисельність населення України зменшиться на 19,9%. Такі дані оприлюднила ООН у своєму оновленому звіті "Перспективи світового народонаселення" за 2019 рік.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

ООН припускає, що населення України скоротиться майже на 20%

Чисельність населення України в 2019 році становить 43,99 млн осіб, а до 2030 року скоротиться до 40,88 млн. Це з урахуванням жителів Криму. Ще менше українців буде у 2040 році - 38 млн, а до 2050 року їх стане всього 35,22 млн осіб. Тобто за три десятки років кількість населення України зменшиться на 19,9%.

Такі оновлені дані опубліковано у новому звіті ООН "Перспективи світового народонаселення" за 2019 рік.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

"Найбільше відносне скорочення чисельності населення очікується в Болгарії, Латвії, Литві, Україні і на островах Уолліс і Футуна - до 20% і більше. Зокрема, згідно з прогнозом ООН, населення України скоротиться на 19,9%", - йдеться у звіті.

Документ містить прогноз і на більш тривалий термін - аж до кінця нинішнього століття. В ООН припускають, що до того часу в Україні населення зменшиться до 24,4 млн осіб.

Також відзначається, що проблема старіння населення матиме фінансовий тиск на усі країни через підвищення витрат на практику охорони здоров'я, виплату пенсій та соціального захисту. Зокрема, до 2050 року кожна шоста людина буде старшою 65 років. Середня тривалість життя дитини, яка народилася сьогодні в одній з найменш розвинених країн, приблизно на 7 років буде коротшою, ніж у дитини, народженої в розвиненій країні. Серед причин цього явища - високий рівень дитячої та материнської смертності, насильство і чинний вплив епідемії ВІЛ.

Нагадаємо, що третя світова війна посуне біблійське пророцтво про апокаліпсис: останні слова Ванги змусять затремтіти кожного.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", ООН спрогнозувала демографічну катастрофу в Україні: почався зворотний відлік.

"Знай.ua" також писав про те, що ООН шокувала світ прогнозом, планета тріщить по швах.