Населення в Україні з урахуванням окупованого Криму з 43,99 млн у цьому році скоротиться до 40,88 млн до 2030-го, до 38 млн – до 2040-го і до 35,22 млн – до 2050-го (на 19,9%). Про це йдеться у свіжому звіті ООН "Перспективи світового народонаселення".

"Найбільше відносне скорочення чисельності населення очікується в Болгарії, Латвії, Литві, Україні та на островах Уолліс і Футуна – до 20% і більше. Зокрема, згідно з прогнозом ООН, населення України скоротиться на 19,9%", - вказується в документі.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Крім того, аналітики спрогнозували, що до 2050 року чисельність населення скоротиться в 55 країнах. При цьому в цілому у найближчі 30 років на Землі будуть жити близько 9,7 млрд чоловік (на 2 млрд більше, ніж зараз).

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На думку авторів звіту, до кінця століття чисельність населення зросте до 11 млрд, хоча темпи зростання сповільнюватися і в багатьох країнах виникне проблема старіння населення.

Нагадаємо, Київ став одним з найбільш перевантажених автомобілями міст світу.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна останнім часом часто потрапляє до "сумних" рейтингів. Цього разу для нас знову знайшлося місце серед "найбільш нещасних економік світу".

Також портал Знай.uа писав,що Київ посів 34 місце як один з найбільших стартап-міст, а Україна в цілому отримала 31 місце з 100 країн.