Протягом наступних 3-х десятиліть чисельність людства зростатиме. Згідно прогнозу від фахівців з ООН, до 2050 року людей стане на 2 мільярди більше, ніж сьогодні.

Про це, у своїй доповіді, повідомив генеральний секретар ООН.

Таким чином, замість 7,7 мільярдів, які ми маємо станом на сьогодні, чисельність людства сягне 9,7 млрд. При цьому, як прогнозують у своїй доповіді фахівці з ООН, половина цього приросту населення припаде на конкретні 9 країн:

  • Індія
  • Нігерія
  • Пакистан
  • ДР Конго
  • Ефіопія
  • Танзанія Індонезія
  • Єгипет
  • США

При цьому деякі країни очікує негативний демографічний приріст. До таких країн відноситься й Україна. Так, за прогнозами, чисельність населення нашої держави скоротиться на 8,8 мільйонів і становитиме 33,2 замість 42-х, які маємо нині.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Які демографічні зміни очікують планету до 2050 року?

Фахівці з ООН переконані, що до 2050 року Індія обжене за чисельністю Китай та стане країною з найбільшим населенням. Разом з тим, населення африканських тропічних країн подвоїться.

Водночас, населення планети невпинно старішатиме.

З чим це пов'язано?

Демографи виділяють дві основні причини старішання населення планети: зростання тривалості життя і, водночас, зниження рівня народжуваності. Згідно даним, наведеним у доповіді, нині середня кількість новонароджених дітей, що припадають на одну жінку сягає 2,5. До 2050 року цей показник знизиться на 0,3.

Чисельність яких країн зменшиться?

Аналітики прогнозують, що протягом найближчих 30 років у 55 країнах світу чисельність населення зменшиться, як мінімум, на 1 відсоток. Серед них опинилися і декілька країн, що були у складі СРСР: Україна, Російська Федерація, Вірменія, Білорусь, Латвія та Литва.

Головна причина - зниження рівня народжуваності.

Нагадаємо, третя світова війна посуне біблійське пророцтво про апокаліпсис: останні слова Ванги змусять затремтіти кожного.

Як повідомляв Знай.ua вторгнення Нібіру: Ціолковський побував у полоні інопланетян й побачив таке, що нам і не снилося

Також Знай.ua писав, вчені розповіли про архітектуру на Марсі: фото неймовірного майбутнього може вас шокувати.