Державна компанія "Енергоатом", на яку урядом покладені спецобов'язки(PSO) по забезпеченню стабільних тарифів для населення (та недопущення їх зростання), готова брати участь у розробленої Кабміном моделі PSO. Таку думку директор "Енергоатом-Трейдинг" Сергій Бедін висловив у середу 19 червня під час круглого столу "Зворотний відлік до нового ринку електроенергії в Україні", організованого USAID.

"Існують економічні моделі, де все було прораховано, де були встановлені такі граничні обсяги електроенергії, які ми повинні продати на тому чи іншому сегменті на спецаукціонах. Ми, як державне підприємство, підпорядковане Кабінету міністрів, просто зобов'язані виконувати рішення наших органів управління. От і все", - зазначив Сергій Бедін.

Нагадаємо, згідно із законом "Про ринок електроенергії", з 1 липня 2019 року в Україні починає роботу оптовий ринок електроенергії. У відповідності з зобов'язаннями перед Європейським Енергоспівтовариством, Україна повинна імплементувати положення Третього енергопакету ЄС, мета якого провести лібералізацію ринку електроенергії та стимулювати розвиток конкуренції серед постачальників електроенергії.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще