Леонід Кучма, який представляє нашу державу в Тристоронньої контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України, назвав умову для скасування блокади ОРДЛО. Про це інформує Рoliteka з посиланням на Дарку Оліфер, прес-секретаря Кучми.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Леонід Кучма

Під час роботи Тристоронньої контактної групи представник України Леонід Кучма заявив, що в окремих районах Донецької та Луганської областей торгівельні обмеження можуть бути зняті лише після повернення українських активів в українське правове поле.

При цьому він зазначив, що робота цієї Тристоронньої контактної групи має виглядати як дорога з двостороннім рухом.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Тільки після повернення українських активів в українське правове поле може йтися про перегляд рішення РНБО щодо впровадження торгівельних обмежень по відношенню до ОРДЛО", - зазначив Леонід Кучма.

Водночас українська сторона окремо наголосила на неприпустимості видачі паспортів РФ мешканцям ОРДЛО.

"Такі дії блокують Мінський процес і ставлять під загрозу подальший процес мирного врегулювання" – йдеться у повідомленні.

Прес-служба Леоніда Кучми наголосила, що виконання безпекового блоку питань є точкою відліку для імплементації Мінських угод.

Нагадаємо, що Кучма в Мінську озвучив вимоги Зеленського щодо окупованого Донбасу.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", що Кучма назвав головну умову зняття торгової блокади Донбасу.

"Знай.ua" також писав про те, що у Мінську пропозицію Кучми про зняття блокади з ОРДЛО можуть втілити в реальність.