У православному церковному календарі цей день присвячується святителю Кирилу Александрійському, архієпископу і преподобному Кирилу Белоезерському, ігумену. Інші назви свята: «Кирило», «Кириллин день», «Сонцеворот». 22 червня, як вважали на Русі, літо вступало в свій розквіт, наступав найдовший день у році.

Кирило Олександрійський вважається одним з Отців Церкви. Він народився в 376 році і ще юним вирішив 6 років пожити в монастирі святого Макарія. Потім став дияконом і міг вести проповіді. Кирило став патріархом Олександрійським після смерті попередника. Він охороняв християнське вчення і захищав віру.

А Кирило Білоезерский народився в Москві і спочатку його ім'я було Косма, але хлопчик незабаром залишився сиротою. Він вирішив стати ченцем у Симоновому монастирі. Він працював там у хлібопекарні і в поварні. А в 1390 році став архимадритом монастиря. У 1397 році він заснував Кирило-Білозерський Успенський монастир і став його ігуменом.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Чого не можна робити 22 червня

Вважається, що цей день настільки жаркий, що сонце може спалити урожай. Тому сьогодні не можна лаятися і сваритися, сонце почує ваші суперечки, стане гаряче і спалить всі поля і ліси. Можливі сильні пожежі. Також не можна вбивати комарів після полудня, інакше їх стане набагато більше. Але можна зробити це до обіду, тоді вони більше не з'являться.

Ще, якщо ви поріжете сьогодні руку, коли збираєте трави, то потрібно відкласти роботу на інший день, а трава не буде цілющою. Не кажіть нікому, що збираєтеся йти за травами, мовчіть по дорозі. А сни тим більше нікому не розповідайте.

Народні прикмети на 22 червня

Приказки і прикмети

  • На Кирила весна закінчується, а літо починається.
  • Якщо суниця вже почервоніла, значить сіяти овес вже пізно.
  • Жито зацвіло – прийшла пора косити і сушити сіно
  • В цей день потрібно утриматися від робіт з рослинами. Пересадки і посадки несприятливі.
  • Вбити комара після Кирилова дня вважалося доброю справою. Їх кількість піде на спад.
  • Народжені 22 червня володіють незмірну силою і зазвичай доживають до старості

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.