Після помісного собору УПЦ КП почесний глава ПЦУ Філарет звільнив настоятеля Свято-Феодосіївського монастиря в Києві архімандрита Макарія, за те, що він не брав участі в заході.

Про це повідомляє BBC Україна.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зазначається, що на місце Макарія Філарет призначив архимандрита Андрія (Маруцака), присутнього на "соборі", і пообіцяв висвятити його у єпископи.

Згідно з повідомленням, у п'ятницю 21 червня архимандрит Андрій привіз наказ Філарета в монастир. Він заявив, що монастир перебуває в підпорядкуванні Філарета як голови Київської єпархії ПЦУ.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

"Ситуація така, що фактично монастир архімандрит Макарій з братією захопив через те, що вони хочуть належати ПЦУ", - пояснив Андрій.

Отець Андрій

Він також додав, що викликали поліцію, аби "зафіксувати факт рейдерства".

Однак настоятель монастиря Макарій відмовився піти з посади.

"Ми не йдемо у відкол і залишаємось в ПЦУ. Епіфаній затвердив мене вже намісником монастиря", - заявив він.

Епіфаній прийняв монастир під свою опіку разом з його намісником архімандритом Макарієм

За інформацією BBC, в соборі зібралися представники обох сторін, на вулиці кілька нарядів поліції та автобуси з правоохоронцями.

Згодом, о 19 годині вечора, архієпископ ПЦУ Євстратій Зоря повідомив у Facebook, що "прихильники "роз'єднавчих зборів" покинули монастир.

"Братія Феодосіївського монастиря м. Києва відстояла обитель від спроби протиправно змінити намісника. Прихильники " роз'єднавчих зборів" полишили його територію. Монастир як був дотепер, так і залишається у Православній Церкві України під омофором Блаженнійшого Митрополита Епіфанія", - написав він.

Братія Феодосіївського монастиря м. Києва відстояла обитель від спроби протиправно змінити намісника. Прихильники...

Geplaatst door Євстратій Зоря op Vrijdag 21 juni 2019

Нагадаємо, почесний патріарх Філарет скликав "помісний Собор УПЦ-КП"

Як повідомляв портал Знай.ua, Філарет терміново звернувся до Зеленського

Також Знай.ua писав, Філарет оголосив ПЦУ війну за майно та гроші