Колишній предстоятель УПЦ КП Філарет збирається залишити собі все майно ліквідованої церкви. Про це йдеться в постанові так званого собору "Української православної церкви Київського патріархату", який відбувся у четвер, 20 червня.

"УПЦ КП продовжує бути власником всіх засобів, усього майна (рухомого і нерухомого), придбаного за власні кошти, або переданого їй державними органами або органами місцевого самоврядування, включаючи храми, монастирі, навчальні заклади та ін. Всі банківські рахунки є рахунками Київської патріархії як юридичної особи", - сказано в тексті постанови.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Філарет та Онуфрій
Філарет та Онуфрій

У ліквідованій церкві вважають, що деякі храми, які перейшли ПЦУ, повинні повернути УПЦ КП.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"До УПЦ КП продовжують належать усі єпархії, монастирі, духовні навчальні заклади, братства, місії, зареєстровані держорганами як релігійні організації УПЦ КП. До КП можуть належати і ті єпархіальні управління і релігійні громади, які перереєстували свої статути на ПЦУ, але хочуть бути в складі УПЦ КП", - відмітили на соборі.

Нагадаємо, собор Філарета відновив УПЦ КП.

Раніше Знай.uа повідомляв, Єпіфаній зізнався у смертному гріху.

Также Знай.uа писав, Філарет пішов війною на Томос і готує церковний розкол.