Філарет звернувся до Президента України Володимира Зеленського за підтримкою.

Про це стало відомо після того, як Собор Філарета відновив УКЦ КП та скасував Томос, - передає "vesti-ukr.com".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Додаємо, що у четвер 20 червня, проходить всеукраїнський церковно-громадський форум єдності православних. З благословення предстоятеля Православної церкви України (ПЦУ) митрополита Київського і всієї України Єпіфанія. В цей же час проходить "помісний Собор УПЦ Київського патріархату".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Почесний патріарх Філарет скликав "помісний Собор УПЦ-КП". Це закритий захід у Свято-Володимирському кафедральному патріаршому соборі Києва.

Після 13 години за Києвом Філарет виступив з промовою.

Крім того, екс-патріарх раніше додав, що низка положень томосу про автокефалію та статуту ПЦУ – "невигідні для української церкви" і закликав їх не виконувати. Чому ж у такому випадку томос затвердили? Філарет пояснив, що українські церкви просто "не знали його змісту" наперед.

Він також заявив, що "так звана ПЦУ служить інтересам греків" та вкотре звинуватив митрополита Епіфанія у залежності від Вселенського патріархату.

Нагадаємо, предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній привітав Володимира Зеленського з обранням на найвищу посаду в країні.

Як повідомляв "Знай.ua", митрополит Київський і всієї України Епіфаній відреагував на винесення Патріаршого послання українською мовою.

Також "Знай.ua" писав, що глава ПЦУ митрополит Епіфаній розповів, що перед Володимиром Зеленським стоїть непроста місія.