Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відреагував на винесення Патріаршого послання українською мовою під час святкового Богослужіння на Фанарі. На його думку, це означає повагу до Православної церкви України.

Про це Епіфаній написав у понеділок, 29 квітня, на своїй сторінці у соцмережі Twitter.

"Звучання Пасхального послання Вселенського Патріарха українською - це повага до Помісної Української Православної Церкви, до всіх українців, які стали на шлях об'єднання в єдиній Церкві. Це хороший знак, що свідчить про правильність нашого з вами шляху до Бога", - заявив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Раніше повідомлялося, що перед Володимиром Зеленським стоїть непроста місія – Україну необхідно захистити від Путіна і його агресії. Про це заявив глава ПЦУ митрополит Епіфаній.

Глава церкви закликає Зеленського зберегти незалежність і єдність країни, продовжувати курс інтеграції України в Європу, зайнятися економічними реформами, продовжити боротьбу з корупцією і прагнути до досягнення справедливості в судочинстві.

Нагадаємо, що Великодні богослужіння у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі мали кілька особливостей, які виділили їх серед інших. На великодній службі Православної церкви України було прочитано Євангеліє відразу на декількох мовах.

Як повідомляв портал Знай.uа, глава Православної церкви України митрополит Епіфаній привітав новообраного президента країни Володимира Зеленського з перемогою на виборах і світлим святом Великодня.

Також портал Знай.uа писав, що Митрополит Київський, голова ПЦУ Епіфаній (Думенко), одержав гнівний відкритий лист від односельців. 24 лютого 2019 року їх прихід провів збори і проголосував за вірність УПЦ на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.