У неділю, 23 червня, відзначається свято Знамення Тимофія. Православні християни у цей день вшановують священномученика Тимофія Пруського.

Тимофій жив у місті Пруссе у IV столітті. За його віру і святість Бог наділив його даром зцілювати людей і творити дива.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Згідно з писанням, Тимофій зміг зцілити смертельно хворого царя Аріта і голими руками вбити змія, який пожирав людей.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Під час гонінь християн священномученика заарештували і ув'язнили у темницю, але він не перестав проповідувати. За те, що Тимофій не відмовився від своєї віри, йому відтяли голову.

Головною традицією свята Знаменія Тимофія є увага до деталей. У народі вважалося, що у цей день дрібниці набувають особливого змісту і можуть допомогти позбутися від нечистої сили.

Якщо у цей день по гумну вервечками бігали миші — буде голодний рік. Якщо по полях вранці бродили зграї вовків — до загибелі худоби. Якщо ворони летіли з лісу зграями — це означало, що буде повальний мор людей.

Слов'яни вважали, що на Знаменія Тимофія по землі ходять привиди і боялися виходити з дому. Вважалося, що нечисту силу можна було відігнати, якщо сходити у лазню чи скупатися в річці.

Нагадаємо, українцям повідомили механізм, як отримати підвищену пенсію.

Раніше Знай.ua повідомляв, Філарет терміново звернувся до Зеленського після відновлення УПЦ КП.

Також Знай.ua писав, ООН спрогнозувала демографічну катастрофу в Україні.