Президент Росії Володимир Путін під час "Прямої лінії" 20 червня сказав журналістам, що "ми думаємо про це, ми не забули" до питання про повернення журналіста Кирила Вишинського з українського слідчого ізолятора в обмін на українців – Олега Сенцова і моряків, захоплених Росією в листопаді 2018 року.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

При цьому прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков намагається переконати громадськість у тому, що у РФ "є готовність" до обміну ув'язненими.

Новообраний президент України Володимир Зеленський вже під час своєї інавгурації підняв питання політв'язнів у РФ.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

"Не ми починали цю війну, але нам цю війну закінчувати. Ми готові до діалогу. І я впевнений, що прекрасним першим кроком для початку цього діалогу стане повернення всіх українських полонених", - зазначив він.

Багато переконані, що Путін просто намагається придумати стратегію, щоб обміняти їх на кращих для себе умовах, хоча Росія і зобов'язана звільнити українських моряків і повернути українські кораблі. Про це повідомляє директор Центру суспільно-інформаційних технологій "Форум" Валерій Димов.

"До цього зобов'язує її рішення Міжнародного трибуналу ООН. Але ми бачимо, що Володимир Путін зібрався, як терорист, який захоплює заручників, вигідно їх продати або обміняти на своїх умовах. Повинні бути прийняті рішення і з інших заручників, які знаходяться на окупованому Донбасі чи в Криму, чи містяться в російських в'язницях в якості заручників політики Путіна. Цими та іншими питаннями повинні займатися не тільки в Мінську в рамках підгруп Тристоронньої контактної групи, але і в "нормандському форматі", – повідомляє Димів.

Він переконаний, що в умовах нинішньої міжнародної політики Володимир Путін відчуває себе безкарною і дозволяє "короткі відповіді на дуже важливі питання".

Нагадаємо, політв'язень Кремля Клых оголосив голодування, звернувшись до Зеленському.

Як повідомляв Знай. ua, родичі політв'язнів терміново звернулися до Зеленському.

Також Знай. ua писав, що українці вийшли на вулиці на підтримку Сенцова.