Видавничий благодійний проект ЛакіБукс склав власний топ дитячих науково-популярних видань, що були представлені на Книжковому Арсеналі 2019 та поповнив фонди п'ятнадцяти бібліотек Сходу та Півдня України. Про це говорить ініціатор проекту, засновник компанії Lucky Labs Рустам Гільфанов.

“Ми вирішили подарувати найкращі науково-популярні книжки Арсеналу дітям. На початку червня ми відправили книги до бібліотек Сходу та Півдня України і сьогодні вони вже доступні дітям у семи областях країни”, - розповідає Рустам Гільфанов.

До арсенального топу ЛакіБукс потрапили п'ять видань, які радять не пропустити малим розумникам: “Дивовижна наука. 70 захопливих експериментів, які можна провести вдома” Роба Бітті та Сема Піта (#Книголав), “Однакові чи різні? Геноміка” Доктора Франсіско Хав’єра Соберона Майнеро та Моніки Берґна (Видавництво Старого Лева), “Як все у світі влаштоване, 100 кроків до науки и як до цього додумалися” Лізи Джейн Гіллеспі (“Вівсянка”), “Лесеві історії. Експериментуй та дізнавайся” Юлі Смаль (Видавництво Старого Лева), та “Вінчі й Едісон” Сергія Пантюка (“Фонтан казок”).

“Ці унікальні видання стануть суттєвим доповненням до книжкового фонду нашої книгозбірні. А користувачі бібліотеки, поринувши у світ науки, дізнаються про найважливіші відкриття людства”, – запевняє Ольга Прокопович-Ткаченко, директор КЗК «Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей».

“Наша бібліотека особливо потребувала таких книжок, бо у ній працює мультилаб. Там з дітьми проводяться цікаві та пізнавальні досліди, які викликають бажання поринути у світ науки. В цьому нам дуже допомагають саме такі книжки”, – розповіла Наталя Тюхай з Центральної дитячої бібліотеки у Маріуполі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Незабаром бібліотеки, також, отримають новинку ЛакіБукс – “Книжку про сміття”, написану Галиною Ткачук у співавторстві із київськими підлітками. Це перша українська еко-книга такого формату.