Бабуся 9-річного Захара Черевко, якого вбив родич 22 червня у Києві в Дарницькому районі, розповіла про життя хлопчика і його вбивці, а також про те, чому це могло статися, пише Оглядач.

Як відомо, убивцею дитини виявився родич – брат нового чоловіка матері 30-річний Ярослав.

"Захар з ним дружив, хоч того 30 років. Він часто ходив до мами туди на вул. Бажана, і там з Ярославам грав за комп'ютером. Вони дуже дружили, трохи не обнімались", – розповіла бабуся.

В той вечір Захар сказав бабусі, що йде проводити інтерв'ю з людьми на вулиці. Жінка здивувалася.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

"Кажу, у кого ти будеш питати. Відповідає, у перехожих. Вбрався, одягнув білу сорочечку в сіру смужку, брюки, туфельки, взяв блокнотик з ручкою і пішов. Мабуть, цей Ярослав так його і заманив на озеро, мовляв, будемо займатися розслідуваннями", – зі сльозами згадує жінка.

На наступний день рибалки знайшли в озері Вирлиця, що неподалік від будинку , де жив Захар, тіло хлопчика. Повідомили в поліцію. Разом із знаряддям вбивства – ніж і молоток – слідчі знайшли сорочку і блокнотик Захара.

Жителі двору, де жив Захар, в шоці. "Це був дуже хороший і товариська дитина”.

Інші жителі, побачивши фото Захара, згадують, що це був дуже відкрита і усміхнена дитина.

"Спочатку він хотів стати пожежником, а потім казав, що хоче стати поліцейським. Йому завжди подобалися кримінальні розслідування, він дивився такі передачі як "Агенти справедливості", – розповіла нам Любов Анатоліївна.

Бабуся загиблого хлопчика каже, що 30-річний Ярослав міг страждати психічним розладом.

Як повідомив глава поліції Києва Андрій Крищенко, мама Захара і її новий чоловік неодноразово потрапляли в поле зору поліції, а чоловік і зовсім був кілька разів засуджений. Тому дитина жила з бабусею.

"Мотивом вбивства стали внутрішні сімейні образи", – сказав Крищенко.

Нагадаємо, мати вбивці Даші Лук'яненко приголомшила визнанням.

Як повідомляв Знай. ua, загибель Даші Лук'яненко підняла десятки тисяч українців.

Також Знай. ua писав, що у Києві серед білого дня намагалися вкрасти дитину на очах у матері.