Знаменитий кінорежисер, актор і сценарист Валерій Харченко помер на 82-му році життя після важкої хвороби, пише Політека.

Як повідомляють російські ЗМІ, актор довго боровся з серйозним захворюванням.

Наголошується, що режисер відчув себе погано під вівторок ввечері, 25 червня. Дружина артиста викликала їй швидку допомогу, але врятувати Харченко лікарям не вдалося.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Валерій Харченко народився в 1938 році в Харківській області. У 1971 році він закінчив режисерський факультет ВДІКу.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На його рахунку понад півтора десятків фільмів, у тому числі «Між небом і землею», «Бабусі надвоє сказали», «Короткий подих любові», «Війна закінчена. Забудьте…», «Часи не вибирають», «Свято непослуху». Харченко також був асистентом Андрія Тарковського на зйомках фільму «Дзеркало».

У 2002 році він був удостоєний звання «Заслужений діяч мистецтв Росії».

Нагадаємо, рік боровся зі страшною хворобою: пішов з життя культовий український актор і кумир мільйонів.

Як повідомляв портал Знай.ua, передчасно помер культовий музикант: "став легендою ще за життя".

Також Знай.ua писав про те, що не стало легенди мильних опер. На 55 році життя померла знаменита мексиканська акторка Едіт Гонсалес.