Серіал "Чорнобиль" від HBO викликав небачений сплеск інтересу до трагічних подій на Чорнобильській атомній електростанції 26 квітня 1986 року. Астропсихолог Валентина Виттрок для Фактів розповіла, які процеси на небі могли викликати ті трагічні події.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Я склав гороскоп катастрофи на Чорнобильській АЕС. У квітні 1986 року по осі катастроф, утвореною десятим градусом Близнюків і десятим градусом Стрільця, йшов Сатурн, у якого репутація злий планети. В результаті в гороскопі утворився страхітливий чорний трикутник -Чорний Місяць, Хірон і Юпітер. Це значить, мова йде про катастрофу планетарного масштабу", - зазначає вона.

Однак створювався об'єкт з благими намірами і про це фахівець також розповіла.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Так, і на це є вказівка в гороскопі ЧАЕС. Але, як це часто буває, благі наміри привели в пекло — у прямому сенсі слова. Час введення станції в експлуатацію було пов'язано з впливом ретроградного Меркурія, що загрожує розбіжностями і помилками в інформаційній сфері. Вони, в свою чергу, призвели до того, що з самого початку все йшло не так: не виконувався план робіт, зривалися терміни відкриття реакторів, фахівці говорили про низькому інженерному рівні будівельних робіт", - пояснює вона.

Вона також розповіла про події, які могли віддалено вплинути на страшну аварію.

"У вересні 1982-го при виконанні ремонтних робіт на першому енергоблоці не спрацював аварійний захист і сталося руйнування тепловиділяючих конструкцій. Ремонт тоді тривав три місяці, після чого станція знову змогла функціонувати. Але, звичайно, головний кошмар — вибух і пожежа на четвертому енергоблоці ЧАЕС був попереду", - розповідає астропсихолог.

Нагадаємо, реальний ліквідатор з Чорнобиля розвіяв міфи про серіал НВО.

Як повідомляв Знай. ua, правда про Чорнобиль, яку не показали в серіалі.

Також Знай. ua писав, що містичний захід у зоні відчуження Чорнобильської АЕС змусила українців повірити в легенди.