У п'ятницю, 28 червня терористи так званих "ДНР/ЛНР" передали України чотирьох полонених. Передача відбулась у білоруській столиці Мінську.

В результаті переговорів в Україну повертається Яків Веремейчик, Дмитро Великий, Максим Горяїнов та Едуард Міхєєв.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Якова Веремейчика бойовики-диверсанти взяли в полон 25 травня 2018 року в Луганській області. 33-річний військовий більше року провів у полоні. Весь цей час його утримували в Луганському СІЗО, окупанти завели на Веремейчика кілька справ.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Ця новина несе для нас виключно позитивні моменти. Я вже повідомив родичам. Звичайно, емоційна складова зашкалювала. Пприїде дружина, приїдуть батьки", - розповів виданню "Сьогодні" брат військового Богдан Муха.

Повернеться в Україну військовий Дмитро Великий. Його взяли в полон 11 вересня 2016 року. Згодом засудили до 15 років позбавлення волі нібито за тероризм.

Третій звільнений військовий - Максим Горяїнов, старшина 53 ОМБр ВСУ. Його взяли в полон 25 травня 2019 року і вже встигли провести суд, який виніс вирок бійцеві - 15 років позбавлення волі.

Звільнений з полону також Едуард Міхєєв. Його взяли в полон 16 жовтня 2017 року, звинуватили у "зраді" і засудили до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, дружина полоненого бійця зробила скандальну заяву

Як повідомляв портал Знай.ua, президент України Володимир Зеленський зробив заяву про те, що не збирається вести перемовини з бойовиками ЛНР та ДНР.

Також Знай.ua писав, Разумков назвав дії міністра закордонних справ відвертим саботажем.