Найбільші українські мобільні оператори Kyivstar, Lifecell і Vodafone планують запровадити кардинальні зміни. Зокрема, йдеться про умови тарифікації для абонентів. Тобто, мобільгі оператори готові відмовитися від існуючої системи розрахунків, коли мобільний оператор вважає зчотири тижні за пакетний місяць.

Про це на сторінці в Facebook повідомила державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Марія Процишен. Зазначається, що під час засідання з представниками мобільних операторів досягнуто домовленість. Відтак, нараховувати тарифний план за таких умов є проблемою для багатьох абонентів.

мобільний зв'язок
мобільний зв'язок

"Розглядали комітетом рекомендаційні роз'яснення для всіх трьох операторів мобільного зв'язку (Kyivstar, Lifecell, Vodafone. - ред.). Кожен оператор визнав, що проблема дійсно існує, і готовий її виправляти. Однак не всі оператори хочуть забирати 28-денний розрахунковий період, але готові зробити альтернативні пропозиції для розрахункового періоду в місяць", - розповіла Марія Процишен.

Про позитивні результати щоравда, говорити рано, адже остаточне рішення поки що не прийнято.

мобільний оператор
мобільний оператор

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Я не можу прогнозувати, яке остаточне рішення прийме комітет, однак впевнена, що так, як зараз, не залишиться. Буде точно прозоріше, краще і зручніше для абонента", - додала Процишен.

Календар мобільних операторів
Календар мобільних операторів

Нагадаємо, українцям пояснили правила перенесення мобільного номера до іншого оператора.

Як повідомляв "Знай.ua", Kyivstar та Lifecell заманили українців у боргову пастку.

Також "Знай.ua" писав, що Lifecell і Kyivstar влаштували "битву" за абонентів.