Протягом останнього місяця практично усі оператори в Україні перейшли на новий тариф, і тепер українці платять не за місяць, а за 28 днів.

Київстар
Київстар

Про це стало відомо із відгуків розлючених українців у мережі.

Варто підкреслити, що з допомогою нової тарифікації оператори мобільного зв'язку стали заробляти набагато більше. Наприклад, Kyivstar у липні-вересні отримав середній чек більше на 5 гривень, а в мережі Lifecell середній дохід збільшився на 4 гривні. Вони пояснюють такі суми не новим тарифом, а переходом на 3G і 4G інтернет.

Kyivstar
Kyivstar

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Дохід Kyivstar виріс на 14% в порівнянні з минулим кварталом, це до 4,9 млрд грн. Середній чек також зріс на 14,3% до 57 гривень. Стався такий ріст саме за липень-вересень після введення нового терміна. Якщо перерахувати доходи, то 2-3% в реальних грошах — це 92-139 млн грн.

"Не всі тарифи були переведені на такий режим, відповідно, максимально 2-3% це додало до доходу", — зазначає Олена Мініч, віце-прем'єр-міністра з питань цифрової економіки.

Прибуток від використання Kyivstar зріс на 82% до 2 млрд гривень. Це практично половина від квартального доходу послуг мобільних операторів.

Якщо порівнювати цифри з Lifecell, то середній чек і там підвищився на 17,7% до 59 гривень. Олена Манич зазначила, що інтернет значно вплинув на заробітки, хоча при такому ж мінімальному відсотку вони повинні були скласти тільки 27-41 млн грн.

Lifecell
Lifecell

"Зміна підходу до тарифікації також вплинуло на середній чек, але це не було основним фактором впливу", — заявляють в компанії Lifecell.

Як результат, АМКУ почав розслідування у необхідності та обґрунтованості переходу на 28-денні тарифи.

Нагадаємо, вже тривалий час користувачі послуг Kyivstar скаржаться на цього оператора. Зараз скандал торкнувся шахрайства в черговий раз.

Як повідомляв "Знай.ua", український мобільний оператор lifecell у черговий раз вимагає через суд визнати "Київстар" і Vodafone монополістами. Компанія викликала у Господарський суд Києва Антимонопольний комітет (АМКУ) з вимогою скасувати рішення від 3 жовтня 2018 року.

Також "Знай.ua" писав, що популярний та один з найбільших українських операторів мобільного зв’язку Lifecell, напередодні запуску швидкісного інтернету 5G, втратив майже мільйон клієнтів. Повідомляється, що станом на 1 квітня 2019 року абонентська база Lifecell зменшилася на 800 тисяч користувачів.