На понеділок, 1 липня 2019 року, долара і євро після невеликого падіння вдалося зробити маленький ривок вгору. А ось гривня подешевшала.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Національний банк України встановив такий курс валют в країні на перший день другого літнього місяця:

100 доларів США — 2617.7939 грн;

100 євро — 2976.4317 грн;

10 рублів — 4.1522 грн.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У порівнянні з попереднім банківським днем долар цього лише на 1 копійку, але став дорожче. Євро взяв приклад з американської валюти і теж подорожчав на 3 копійки. Російський же рубль подешевшав на 1 копійку.

При цьому на сьогодні, за словами економістів, додатковий попит на гривневі ОВДП з боку іноземних інвесторів допоможе відносної стабілізації національної валюти. За прогнозами аналітиків, у найближчі кілька тижнів курс гривні не повинен опуститися нижче позначки 27 грн./$.

"Один з основних ризиків — це девальваційні очікування, які дуже легко прокидаються, якщо починаються обговорення, і пов'язані з цим сумніви щодо здатності України оплачувати свої зовнішні борги"— говорить економіст.

Нагадаємо, курс валют до кінця літа.

Як повідомляв Знай. ua, гривня відправить долар в далеке плавання.

Також Знай. ua писав, що курс валют на завтра зробить обмінник місцем зустрічі всіх українців.