З 1 липня в Україні зростуть ціни на цигарки, відповідні зміни в податковий кодекс прийняли Депутати Верховної Ради України. Тепер кожна пачка цигарок буде коштувати на 2 гривні дорожче.

До таких змін парламент підштовхнуло зобов'язання перед Євросоюзом про підвищення ціни на тютюнові вироби.

Україна зобов'язалася до 2024 року порівняти ціни на цигарки до європейської вартості. На даний момент, в Європі середня вартість пачки цигарок становить близько 5 євро, тобто 150 гривень.

Тепер курцям потрібно буде платити на 20% більше, адже ціна на акциз також виросла.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На початку 2019 року середня вартість пачки цигарок становила 15 гривень, в зв'язку з збільшенням акцизу до 693 гривень, а з 13 липня – мінімальна ціна збільшиться до 15 гривень за збільшення акцизу до 756 гривень.

Відзначимо, що на даний момент вартість пачки цигарок становить 23 гривні, а після зростання цін, вартість виросте до 25 гривень за пачку.

Зазначимо, що у Варшаві ціна пачки сигарет становить 3,7 євро, в Берліні - 6,4 євро, в Парижі - 8 євро, в Осло - 11, 9 євро.

Нагадаємо, українців попередили про подорожчання гречки та хліба.

Як повідомляв Знай.ua, українцям назвали головні причини подорожчання продуктів.

Також Знай.ua писав, що ціни в Україні ростуть зі швидкістю світла.