Дніпровська вода дуже потрібна в окупованому Криму, адже власних запасів на півострові вистачить всього на кілька років. І для вирішення цієї проблеми Путін може піти на відчайдушні кроки, аж до створення в Україні ще однієї "народної республіки".

Про це пишуть "Факти".

За словами експертів, скоро у Криму може наступити справжня катастрофа, а вода - повністю зникнути.

"Водні запаси на анексованому півострові Крим можуть вичерпатися повністю вже через п'ять-сім років. Тобто вода з Дніпра їм дуже потрібна", — говорить військовий експерт Юрій Карін.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!


При цьому ситуація з водопостачанням півострова, на його думку, неоднозначна: з одного боку, циркулює інформація про те, що в північному Криму справжня екологічна катастрофа через дефіцит води, що веде до зміни демографічної структури регіону та вимирання населених пунктів. З іншого боку, є заяви іншого характеру.

За словами генерального директора держпідприємства "Вода Криму" Володимира Баженова, півострів вже не зможе обробляти дніпровську воду. А якщо у Криму не зявиться альтернативних джерел постачання води, Путіну доведться вдатися до рішучих дій.

"Одним з них може бути дестабілізація південного сходу України з метою створення якщо не сухопутного коридору Донбас — Крим, то хоча б якоїсь "Херсонської республіки", щоб відновити постачання Криму водою", — додав Юрій Карін.

Нагадаємо, в мережі показали, на що цьогоріч перетворились криміські пляжі.

Як повідомляв портал Знай.ua, творець Кримського мосту розповів, що відбувається з "гордістю" Путіна.

Також Знай.ua писав про те, що кримьська активістка розповіла, що насправді відбувається на анексованому півострві.