Міжнародний день спортивного журналіста

Цей день відзначають у багатьох країнах щороку другого липня. Вперше його відзначили в 1995 році, а ініціатором стала Міжнародна асоціація спортивної преси. Для цієї дати стала основою одна історична подія. Теж 2 липня 1924 року в Парижі створили Міжнародну асоціацію спортивної преси. А зараз вона об'єднує майже 150 національних спілок журналістів.

В це свято національні асоціації проводять урочисті засідання, нагороджують кращих представників ЗМІ у спорті, а деякі видання проводять навіть спортивні заходи.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Всесвітній день НЛО (День уфолога)

Це свято відзначають у всьому світі, його присвячують всім, хто вивчає нез'ясовні явища і об'єкти, яким приписують неземне походження. Уфологія походить від абревіатури UFO, що нас звучить як НЛО. Саме цю дату обрали, тому що приблизно в цей же період в 1947 році в пустелі поруч з Розуеллом, Нью-Мексико, впав дивний об'єкт. Багато хто вважає, що це було НЛО.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Спецслужби США засекретили всі матеріали справи, тому так складно дізнатися, що ж впало насправді. Але подія викликала такий суспільний резонанс, що з цього моменту почалася історія уфології. В ці дні проводять фестиваль в Розуеллі, на який приїжджає стільки туристів, що немає вільних місць в готелях, а також дуже складно дістати сувенір з інопланетною символікою. Гостям фестивалю показують чотири місця падіння. А в загальному «НЛО-індустрія» кожен рік приносить 5,2 млн доларів.

Православні свята:

  • Апостола Юди, брата Господнього.
  • Святителя Іоанна, Шанхайського і Сан-Франциського Чудотворця.
  • Святителя Іова, патріарха Московського і всієї Русі.

Зосима Пасіка

У цей день Православна церква відзначає пам'ять святого Зосима. У народному календарі кілька днів Зосими і всі вони пов'язані з бджолами. В цей день вони починають приносити мед у вулики і заливати його у соти. Тому краще їх сьогодні не турбувати без потреби. Є ще звичаї, які допомагають отримати гарний врожай меду. Можна підселити під кришками вуликів синиць, щоб вони знищили шкідників, або закопати глечик з медовухою, як жертву для духа-покровителя бджільництва. Також часто у цей день згадують святого Іова, якому моляться про позбавлення від несправедливої образи.

Народні прикмети на 2 липня

Іменини в цей день

Іван, Іов

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.