Вчора, 2 липня, на Майдані в Києві пройшов мітинг проти рішення ЦВК щодо реєстрації кандидатами в народні депутати ексглави Адміністрації президента Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія.

У ЦВК зазначили, що схвалили це рішення через вердикт Касаційного суду при Верховному суді, який визнав попередню відмову в реєстрації кандидатів незаконною.

ЦВК
ЦВК

На протязі усього дня вівторка в мережі йшло бурхливе обговорення і люди, як могли обурювалися тим, що відбувається. То і справа від українців звучали заклики вийти на Майдан. Запрошення активіста Романа Синіцина в Facebook все ж знайшло відгук.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Шарій, в той же час, зробив і свою заяву:

"Ми очікували, що щось відбудеться, і воно миттєво почало відбуватися: обурилися, почали прив'язувати моє прізвище до прізвища Клюєва [...] Яке я маю відношення до Клюєва? ніякого".

Однак, мітинг, на який прийшло кілька сотень людей, все ж відбувся.

Люди вийшли з плакатами: "Судді будуть сидіти", "Сєпарам не місце в Раді" і "Терпіти більше не можна".

На початку акції перед мітингувальниками виступив народний депутат Мустафа Найєм, який заявив, що чекає реакції правоохоронних органів з реєстрації Клюєва кандидатом у депутати.

Крім того, він сказав, що, за його даними, найближчим часом Конституційний суд планує визнати норми Закону "Про очищення влади" неконституційним і закликав усіх вранці 4 липня прийти під будівлю суду.

Шарій організував і свій мітинг, на який приходили люди з червоними кульками. За словами учасників мітингу, в Україні всі люди можуть висловлювати свої думки, погляди — за це вони і вийшли. На питання про кульки, сказали, що це подарунки.

Зазначимо, що прес-секретар ЦВК Наталія Бернацька заявила, що Центральна виборча комісія може переглянути і скасувати рішення. На цей рахунок соцмережі вже рясніють різноманітними фотожабами.

Нагадаємо, Зеленський влаштував прочухана Клімкіну і послав потужний сигнал Путіну.

Раніше Знай.ua повідомляв, Меркель знову трясло, на цей раз не біля Зеленського.

Також Знай.ua писав, Зеленський терміново звернувся до Путіна по-російськи.