Відомий бізнесмен Артемій Сурін на своїй сторінці в Facebook розповів про кричущу поведінку прикордонників у Борисполі у відношенні до туриста з Пакистану. Так, він поділився, що відомого пакистанського дизайнера і бізнесмена добу без причини протримали в аеропорту.

"31 травня цього року Джаф прилетів в аеропорт Борисполя. На прикордонному контролі, побачивши його Пакистанський паспорт, офіцер сказав йому "чекати". Потім викликав старшого по рації.
Його відвели в якусь тісну кімнату. Кілька годин він просидів там. Ніхто, при цьому, нічого йому не пояснює. В кімнаті природно не було води, не кажучи вже про їжу. Через кілька годин почався допит", - написав він.

Пакестанец говорив, що у нього було відчуття ніби він злочинець". Прикордонники перерахували гроші, переглянули документи. Все це записувалося на камеру. Потім вони пішли з його паспортом, залишивши сидіти в цій тісній кімнаті.

"Пройшло 12 годин. Ніхто нічого не пояснював, коли я намагався, щось запитати, прикордонники або не говорили по-англійськи, а в рідкісному випадку відповідали, що "потрібно чекати поки "nachalstvo" (начальство) вирішить".

img desc=""]563599[/img]

Повідомляється, що Джаф написав про происходящев в Facebook і заявив, що в Пакестане моментально почали реагувати на ситуацію, люди обурювалися таким ставленням. Інформація навіть дійшла до самого президента Пакистану.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Протримавши більше доби в "Борисполі" в кімнаті для затриманих, а потім і в залі очікування - депортували його геть з формулюванням "не може підтвердити мету запланованного перебування в Україні".

"Квиток назад в Пакистан йому довелося купувати самому. В результаті "вояж" в Україну, а точніше в "кімнату-мавпятник" Борисполя - обійшовся йому в 2,000$", - розповів Сурін.

Також чоловік розповів про те, що разом з ним на одному рейсі прилетів літній чоловік за 70 років. Він з Бангладешу, доктор медицини, приїхав в Україну на профільний семінар. З ним вчинили так само.

Сурін обурився такою поведінкою і звернувся до профільних служб - Держприкордонслужби, Міністерства закордонних справ і Міністерства з туризму.

"До яких пір цея ганьба буде твориться у ваших головах і, найголовніше - на наших кордонах?... ви не "вершителі доль на кордоні". Ви там на службі. Вам за це ми платимо гроші, щоб ви гідно виконували свою роботу, а не ганьбили нашу країну. Тому, припиніть до чортової матері, цю дискримінацію людей за національністю", - написав він.

Нагадаємо, українці молять Зеленського про допомогу: нелюдські умови, смерті на робочому місці.

Як повідомляв Знай.uа окупанти влаштували пекло на кордоні: змушують чекати по 12 годин при +34.

Знай.uа писав, "ДНР", вперед!": під Києвом скрутили двох волаючих "колорадів" з Ірландії, вистачило ж мізків.