У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті мученика Іуліана Тарсійського. Оскільки нашим предкам ім'я Іуліан було незвичним, в якості назви свята вони вибрали найближчим по співзвучності з ним ім'я - Улян. Інші назви свята: «Улян», «Ульяндень», «Липів цвіт».

Іуліан жив в Кілікії, яка була римською провінцією на південному сході Малої Азії. Його виховували у благочесті, вірі в Христа і слухняності. Коли були гоніння на християн, його схопили привели до правителя Маркіана. Він хотів, щоб Іуліан відрікся від християнства, але на нього не подіяли ні погрози, ні вмовляння. Тому його закрили у в'язницю, де він провів більше року. Потім Іуліана посадили в мішок і кинули в море.

Чого не можна робити 4 липня

Сьогодні не можна рубати липу – накличете на себе біду. Дерево краще не садити під будинком, тому що якщо воно засохне, то це знак до близької смерті. Не варто сьогодні вирушати в дорогу – накличете на себе неприємності і хвороби. Не потрібно починати нічого нового, ці справи не принесуть бажаного результату. Якщо сьогодні народилася дівчинка, її варто назвати Уляною, щоб була щасливою і з удачею. А хлопчиків краще Уляном не називати, інакше він ніколи не зустріне свою справжню любов. Постарайтеся сьогодні і не сваритися, інакше з коханим не помиритеся ніколи.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Народні прикмети на 4 липня

Приказки і прикмети

  • Якщо з ранку і до полудня вітер слід за сонцем, а після – у зворотний бік, то погода найближчими днями буде хорошою.
  • Якщо після дощу парує, а сонце яскраве і спекотне, то до ночі ще будуть опади.
  • День підходить для боротьби з борошнистою росою на рослинах.
  • Липовий цвіт 4 липня наділений цілющою силою.
  • Якщо поруч з будинком засохла липа, значить, у нього скоро настануть погані зміни.
  • Якщо при головному болю покласти в узголів'я липовий цвіт, то скоро біль вщухне.
  • Милостиню подати в цей день – до щастя. Тільки при цьому той, хто дає, не повинен дивитися в очі тому, хто бере.
  • Народженим 4 липня належить в житті пройти через безліч випробувань.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.