Бізнесмен Ігор Коломойський шокував заявою про те, що війна на Донбасі - це "внутрішній політичний конфлікт".

За словами Коломойського, конфлікт на Донбасі "ніким не інспірований, ніякою Росією", незважаючи на присутність там російської військової техніки та російських військових.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Вона і зараз там є, російська техніка, і буде. Поки буде конфлікт, буде там російська техніка. Це реалії з життя. Так, вона там є. А у нас американська техніка з цього боку. І що цього? Джавеліни є у нас? Це чия техніка?" заявив олігарх в інтерв'ю виданню Новий час.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Він переконаний, що США поставляє зброю українським військовим для того, щоб "підтримувати конфлікт на Донбасі", нібито через те, що Америці вигідно тримати санкції проти Росії.

Незважаючи на це, він визнав наявність на Донбасі не тільки російської військової техніки, але і російських військових.

"Ми говоримо, що російські військові присутні на Донбасі. Це факт. Вони, правда, переодягнені в відпускників або когось. У ДНР-ЛНР 1−2-й корпус, у всякому разі, те, що стосується офіцерського складу, то 100% там багато російських військовослужбовців, які поїхали в „відпустку“ або „відрядження“, виконувати інтернаціональний обов'язок. … І не робіть з цього катастрофу, — це нормальне явище" - голосно заявив бізнесмен.

Але, тим не менш, він стверджує, що і західні військові присутні в Україні і виконують інтернаціональний обов'язок".
Коломойський також заявив, що основа цього конфлікту - це внутрішньоукраїнський конфлікт, "який готувався 20 років. Мінімум з 2004 року, з виборів Ющенко-Янукович. Тоді перший раз ясно було, що ми до цього готові".