Депутати почали розгляд закону про посилення покарання за сексуальні злочини проти дітей.

Рішення прийняли вчора, 3 липня - повідомив народний депутат Мустафа Найєм у Facebook.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Розгляд законопроекту стало можливим у тому числі завдяки петиції, яка зібрала понад 30 тисяч підписів. Дякую всім за підтримку. Тепер залишилося дочекатися рішення в залі", - написав Найєм.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нещодавно, після резонансного випадку - зникнення 11-річної Дарини Лук'яненко в Одеській області в суспільстві підняли на обговорення тему покарання педофілам та гвалтівникам. Як варіант запропонували кастрацію.

Автори пропонують збільшити міру покарання до мінімальних 20 років ув'язнення за злочини статевого характеру проти дітей і створити напівзакритий реєстру педофілів, щоб не допустити їх до роботи в дитячих установах. Це буде електронна база з усіма даними про таких осіб - історією злочину, місцем проживання та роботи. Доступ до реєстру будуть мати правоохоронні органи та Мін'юсту, а право на отримання інформації дадуть керівникам дитячих установ.

Також пропонується хімічна кастрація. Тільки після відбуття половини строку зловмисник за власним бажанням після судової експертизи і з дозволу суду зможе пройти курс терапії. Лікування починають за ґратами і продовжують під наглядом поліції і медиків вже на волі.

Сьогодні таке покарання практикують у багатьох країнах, зокрема, США, Канаді, Ізраїлі та країнах Європи.

Нагадаємо, в Україні планують створити "чорний список" педофілів.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Дніпропетровщині спіймали літнього чоловіка, який знущався з власної онуки.

Також Знай.ua писав про те, що на Львівщині дитина загинула страшною смертю.