У Київській області сьогодні знайшли мертвою 66-річну Антоніну Шпир. Ця жінка була відома практично всім депутатам і журналістам: вона багато років працювала гардеробницею у Верховній Раді.

Ті, хто її знав, називали її не інакше як "тьотя Тоня" і вважали найбільш позитивною людиною, яка коли-небудь зустрічала їх в українському парламенті.

"Країна" розповідає, що відомо про цю справу і про саму Антоніну Шпир.

Зникнення і пошуки

Антоніна Шпир зникла 29 червня. Востаннє її бачили, коли вона вийшла з маршрутки між селами Вільна і Юрівка і пішла через поле і ліс кукурудзи в село Диміновку. Вона була в довгій спідниці та із зібраним у дульку волоссям.

У Facebook Києва Оперативного був опублікований пост про те, що жінка зникла і її шукають.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

"Антоніна Федорівна 02.09.1953 року народження. 29.06.2019 вийшла з маршрутки Фастів-Юрівка між Вільна і Юрівка. Пішла через поле і ліс кукурудзи в село Диміновку. Швидше за все, була в довгій спідниці та із зібраним у дульку волоссям. Досі не виходить на зв'язок", - йдеться в пості.

Трохи пізніше в коментарях повідомили, що жінка загинула і її знайшли в полі.

Коментатори відзначають, що це була "добра, позитивна жінка" і чудова людина. Всі, хто її знав, називали її "тіткою Тонею".

Як повідомили "Країні" місцеві жителі, Антоніну знайшли у полі без одягу і з кляпом у роті. "Її згвалтували і вбили. У нас у всіх, просто в голові не вкладається. Зараз всі в селі бояться маніяка", - кажуть жителі села.

Що кажуть правоохоронці

Спікер Нацполіції регіону Микола Жукович підтвердив інформацію про виявлення тіла жінки.

"Спочатку вона значилася як безвісти зникла, її пошуками займалися правоохоронці та місцеві жителі. Виявили її на кукурудзяному полі. За даним фактом зареєстровано кримінальне провадження про умисне вбивство (ст. 115 КК України)", - повідомив він.

У поліції не підтверджують інформацію від місцевих жителів про те, що Шпир була знайдена з кляпом у роті.

"Що стосується версій про можливе зґвалтування і встановлення причин смерті, то відповіді на ці питання дасть судово-медична експертиза. Вона буде призначена за рішенням суду", - кажуть у Нацполіції.

Видимих причин насильницької смерті гардеробниці Верховної Ради, за винятком борозни на шиї жінки, не виявлено. "По всій імовірності, вона дійсно була вбита. Але яким способом і що цьому передувало - покажуть тільки висновки експертизи", - резюмував речник поліції регіону.

Жукович каже, що родичі і знайомі Шпир не вказували у своїй заяві місце її роботи у Верховній Раді.

"Була привітною. Дівчат називала доця"

Журналісти, які знали тітку Тоню, вже відреагували на вбивство.

"Це просто не вкладається в голові. Я працювала парламентським кореспондентом з 2002 року, і першого, кого я бачила, заходячи в 1 під'їзд Верховної Ради - робітницю гардеробу Антоніну. І коли я поверталася в Раду після чергового декрету, вона була на своєму місці. Завжди привітна, усміхнена, з добрим словом.

Я не можу навіть уявити, що я зайду до парламенту, а її там немає.

Тварюка, яка вчинила таке з літньою жінкою, гори у пеклі! Сподіваюся, той факт, що вона працювала у Верховній Раді, допоможе, і цього недолюдка знайдуть і покарають.

А вам, Антоніна, вічна пам'ять! Впевнена, за вами будуть плакати сотні, якщо не тисячі людей, хто хоч раз перемовився з вами словом", - пише у Facebook журналістка Вікторія Чирва.

"Неможливо повірити, що якась тварюка так вчинила... За що така доля? Найсвітліша людина в Раді! Царство небесне...", - відреагувала на пост Чирви журналістка "Країни" Галина Студенникова.

"Добра людина, красива жінка, завжди запитає, як справи, чому так довго не приходила, завжди з посмішкою. Дуже, дуже шкода. Нелюди, нехай вам повернеться", - пише Людмила Шикота.

"Тьотя Тоня така привітна була, знала по іменах взагалі всіх, а дівчат часто називала "доця"", - згадує Ольга Куришко.

В соцмережах також нагадали, що саме Антоніна Шпир була прообразом гардеробниці Свєти в українському гумористичному серіалі "Недоторканні".

Нагадаємо, що поліція відкрила кримінальне провадження за фактом вбивства жінки - працівниці гардеробу Верховної Ради Київської області.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що спливла страшна правда про матети душогуба Даші Лук'яненко: "В зал суду вона привела…"

Також портал "Знай.uа" повідомив, що вбивство Даші Лук'яненко з Києва: мати підозрюваного зробила крок на випередження, "просила ще до арешту".