Православна церква в цей день вшановує пам'ять мучеників Галактіона, його дружини Іуліанії, їх сина Сатурнина, а також єпископа Самосатського Євсевія. Інші назви свята: «Євсевій», «Уляна», «Ульянин день», «День Уляни і Євсевія». .

Взагалі про мучеників Константинополя мало відомо. Знаємо, що вони були християнами і постраждали від рук язичників. Галактіона вони втопили в морі, Іуліанію і його сина Сатурнина спалили на багатті. А ось єпископ Євсевій Самосатський жив у 4 столітті і прославився тим, що був затятим захисником православ'я, яке затвердили на першому Вселенському соборі в Нікеї. Тому його переслідували, але це не змусило єпископа відректися від віри.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 5 липня

У день Євсея не варто починати важливих справ до вечора, – вони не увінчаються успіхом. А от якщо почати їх увечері, все буде благополучно. Будьте уважні, що робите і що говорите. Стримуйте емоції і не піддавайтеся спокусам. Дотримуйтеся обережності на дорогах. Можливі аварії та поломки автомобілів.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Народні прикмети на 5 липня

Приказки і прикмети

  • На каменях видно вологу – скоро піде дощ.
  • Якщо день видався спекотним, то перші морози вдарять в грудні.
  • Опади 5 липня – до багатого врожаю зернових.
  • Ввечері випала роса – на наступний день буде хороша погода.
  • Якщо в нічному небі видно яскравий місяць, то рік буде врожайним.
  • Багато комарів – найближчі дні будуть ясними і теплими.
  • Якщо домашня птиця чистить пір'я, купається в пилюці або сидить, нахохлившись, то найближчим часом буде негода.
  • Якщо в Ульянин день риба добре клює, то буде багато хліба.
  • День несприятливий для прийняття важливих рішень.
  • Народжених 5 липня в житті чекає багато випробувань.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.