З 1 липня цього року в Україні підвищили розмір прожиткового мінімуму, а разом з ним зросли і інші соціальні виплати, які привязані до показника прожиткового мінімуму, зокрема і аліменти. Українцям нагадали, яку німімальну суму сьогодні платити на утримання дитини.

Про це пише "rayonka.com".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

По-перше, мінімальний розмір аліментів складає 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку. Так, для дітей до 6 років - це сума 849,50 грн; від 6 до 18 років - 1059 грн.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

По-друге, мінімальний рекомендований розмір аліментів - це 1 прожитковий мінімум на дитину відповідного віку. Він становить, для дітей віком до 6 років - 1699 грн; а для дітей від 6 до 18 років - 2118 грн.

Максимальний розмір аліментів може становити 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку, у грошовому еквіваленті - це 16990 грн для дітей віком до 6 років та 21180 грн для дітей від 6 до 18 років.

гроші

Ці показники слід урахувати, зокрема, якщо із зарплати працівників потрібно утримувати аліменти не у твердій грошовій сумі, а в прив'язці до прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку.

Нагадаємо, разом з прожитковим мінімумом виріс і розмір пенсій. Хто та скільки отримає з 1 липня.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці жорстко висміяли одіозне рішення глави уряду Володимира Гройсмана.

Також Знай.ua писав про те, що херсонська школярка намагається через суд скасувати нову редакцію Українського правопису.