Нещодавно Київський окружний адміністративний суд відкрив справу за позовом до Кабміну від матері школярки Юлії Пиргас з Херсона. Жінка вимагає скасувати нову редакцію правопису, оскільки вона не подобається її доньці.

Так, позивачі оскаржують процедурні моменти – нібито Кабмін не мав повноважень приймати новий правопис – і просять повернути попередню редакцію 1992 року.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як аргумент наводять суб'єктивну оцінку 12-річної школярки. Юлія вважає нові філологічні норми застарілими і "кумедними", тому не має бажання їх вчити чи користуватися у повсякденному мовленні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Мати дівчинки Олена розповіла, що заради суду вони за свій рахунок приїжджають у Київ і оплачують послуги адвоката Дмитра Ільченка, який також є захисником інтересів голови Херсонської облради Владислава Мангера – ймовірного замовника вбивства Катерини Гандзюк.

Підготовче засідання по даній справі перенесли на 15 серпня, щоб представник від Кабміну встиг вивчити матеріали виробництва.

Нагадаємо, Володимир Зеленський хоче змінити прийнятий раніше закон про українську мову.

Як повідомляв портал Знай.uа, Томенко жорстко висловився щодо закону про українську мову.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський висловився про мовне питання на Донбасі.