Прийнятий Верховною Радою закон про використання в Україні державної мови містить ряд недоліків, які не дозволяють йому нормально функціонувати. Про це заявив Борис Шефір в інтерв'ю "Детектор медіа". Співвласник студії "Кварталу 95" вважає, що очікує перегляду квот, адже 90 % - це багато.

"Закон про мову потрібно скасувати і прийняти нормальний закон. Це перший крок для скасування війни... Це його політика, мені здається. Просто зараз не потрібно смикати проблему мови, вона ділить суспільство. Спочатку потрібно зупинити війну, а потім вирішувати інші завдання", - зазначив Шефір, озвучуючи свої очікування від нового президента.

Він переконаний, що українські телеканали за український серіал готові платити від 20 000 до 50 000 доларів, а російський канал платить 200 000. Таким чином, зможе скасування квот і політика преференцій зробити виробництво україномовних фільмів більш вигідним, залишається під питанням.

Володимир Зеленський та Сергій Шефір
Володимир Зеленський та Сергій Шефір

Відповідаючи на питання про те, що орієнтуючись на російський ринок, українські виробники створюють контент в інтересах РФ, держави-агресора, Шефір відповів: "Ми виробляємо в своїх інтересах. Ми на них заробляємо".

"Політика повинна йти і не заважати бізнесу. А то навіть нам довелося туди піти", - наголосив партнер Зеленського.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Про те, що закон про мову - наче колода в оці усім антиукраїнським силам, зовсім не новина. І чудовий приклад цього - реакція Кремля, який навіть вдався до скликання Ради безпеки ООН, щоб обговорити на її засіданні нове українське мовне законодавство. Здається, це типова шизофренія.

Як відомо, 15 травня президент України Петро Порошенко підписав закон № 5670-д. Напередодні документ був підписаний спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Нагадаємо, політичний експерт жорстко висловився про мовний закон.

Як повідомляв "Знай.uа" повний список депутатів, які голосували за закон про мову.

Також портал "Знай.uа" писав, що Зеленський відреагував миттєво на мовний закон.