Важливіше витратити доходи компанії на закачування газу до підземних сховищ, ніж виплатити дивіденди державі.

Таку заяву зробив на своїй сторінці у facebook голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Він відповів на погрозу прем’єр-міністра України про звільнення керівників державних компаній, які судяться з урядом і не виконують ухвалених ним рішень. Коболєв підкреслив, що наразі "Нафтогаз" опинився перед вибором: виплатити дивіденди уряду (плюс 60% до 30%, які компанія вже виплатила), або відтермінувати їх виплату і продовжити закачування газу до підземних сховищ.

НАК "Нафтогаз України"
НАК "Нафтогаз України"

Коболєв повідомив, що обсяг газу в сховищах становить 13,8 млрд кубометрів, і туди ще потрібно закачати більше 6 млрд кубометрів, тобто 60 млн кубометрів газу щодня.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Тільки накопичивши у сховищах близько 20 млрд кубометрів, ми гарантуємо стабільне проходження опалювального сезону навіть за переривання Росією транзиту з 1 січня. Цим ми також забезпечимо сильну позицію в переговорах із "Газпромом". Андрій Коболєв

Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

"Я несу за це відповідальність як керівник державної компанії і як громадянин України". Андрій Коболєв

Крім того, під зазначив, що НАК працює над залученням додаткових коштів на зовнішньому ринку шляхом випуску євробондів. За словами Коболєва, при наявності відповідних дозволів профільних міністерств "Нафтогаз" зможе вийти на ринок зовнішніх інвестицій вже наступного тижня.

Щодо сьогоднішньої заяви прем'єр-міністра. По-перше, я згоден з тезою про відповідальність керівника Нафтогазу за...

Geplaatst door Andriy Kobolyev op Vrijdag 5 juli 2019

Нагадаємо, у Зеленського представили свою команду та розповіли, хто та за що відповідатиме.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Нафтогазі повідомили про подорожчання газу у червні. А от у липні ціни знову збираються знизити.

Також Знай.ua писав про те, що у Зеленського розповіли, коли в Україні може змінитися ситуація з тарифами.