Викрадений СБУ екс-начальник протиповітряної оборони Слов'янської бригади терористичної "ДНР" Володимир Цемах, арештований сьогодні у Києві, зробив скандальне зізнання. Він заявив, що особисто ховав ракетний комплекс "Бук", з якого збили лайнер МН-17. Відео з одкроваеннями терориста опублікували у мережі.

Бойовики "ДНР"
Бойовики "ДНР"

У відео Цемаха назиивають Борисовичем, він сам розповів, як воював на стороні окупантів. Він вихваляється, як у 2014 році його підлеглі розбили колону української армії.

"Я цього пацана витягав, я цей "Бук" ховав. Я вам покажу навіть, де він стартував і де я його забирав", - зазначив Цемах, розповідаючи про те, як вивозив комплекс з місця злочину, що забрав життя 298 мирних громадян.

У відео видно, як російські пропагандисти в оригіналі ролику зашифрували слово "Бук", однак з контексту фрази терориста і по його губах можна прочитати, що саме це він сказав.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще



Нагадаємо, що слідство встановило організаторів, замовників та виконавців убивства ватажка терористів Олександра Захарченко. Про це повідомляють "Риа Новости" з посиланням на заяву глави так званої "ДНР" Дниса Пушиліна.

Як повідомляв раніше Знай.uа, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак розповів про зарплати на Донбасі і чому люди все активніше біжать з цього пекла.

Також Знай.uа писав про те, що "ДНР" оголосили про запуск в Донецьку власного виробництва трамваїв. Кураторством даного проекту зайнялися колишній соратник лідера "ДНР" Захарченко Олександр Тимофєєв, більш відомий як Ташкент і "міністр" Олексій Грановський.