Уляна Супрун на своїй сторінці Facebook новий пост присвятила поцілунків. Така тема була обрана неспроста. 6 червня світ відзначає Міжнародний день поцілунків. Відповідними думками Супрун поділилася на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

За словами Супрун, поцілунки провокують в організмі цілий ланцюг реакцій. Завдяки їм викидається велика кількість нейромедіаторів, які пов'язані з відчуттям задоволення. До них відносяться окситоцин, допамін і серотонін.

Уляна Супрун з чоловіком
Уляна Супрун з чоловіком

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Супрун, поцілунки допомагають зняти стрес та полегшити тривожність. Вони як і обійми впливають на фізіологічні процеси, пов'язані з управлінням стресом та послаблюють його шляхом зменшення рівня кортизолу. Уляна Супрун повідомила також, що згідно з останніми дослідженнями, саме окситоцин відповідає за зміцнення внутрішньосімейних відносин і виникнення прихильності.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Поцілунки також можуть зменшити стрес і тривожність. Крім цього, вони допомагають ліквідувати головний біль, знизити артеріальний тиск і прояви алергії, а також сприяє схудненню.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

"Поцілунки викликають викид нейромедіаторів, пов’язаних із задоволенням, так званих "нейромедіаторів щастя" - окситоцину, дофаміну і серотоніну. Завдяки їм покращується настрій, з’являється відчуття ейфорії та щастя", - написала Супрун.

Шкода від поцілунків полягає в тому, що люди обмінюються слиною, яка може бути джерелом різних інфекцій. Зокрема, це приємне заняття може бути пов'язано з передачею застуди, грипу, мононуклеозу і навіть карієсу.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Нагадаємо, Супрун заступилася за матюки: "Корисно для здоров'я".

Як повідомляв портал Знай.uа, українців атакували смертоносні кровопивці: Супрун розповіла, як уберегти себе від небезпеки.

Також Знай.uа писав про те, що Супрун розповіла, як вгамувати спрагу, і не померти: хвороби серця, ожиріння і діабет.