Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун написала у своєму профілі на Facebook про те, до чого може призвести надмірне вживання газованої води, соків та енергетиків.

Так, за словами Супрун, денна норма споживання цукру для звичайної людини - 25 грам. При цьому на думку в. о. міністра охорони здоров'я України систематичне перевищення цієї норми може призвести до розвитку карієсу, стійкості до інсуліну і розвитку діабету 2 типу, ожиріння та серцево-судинних хвороб.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"У 100 мл напою цукру може бути 4-5 грамів, це небагато. Але ми п'ємо склянками, пляшками, іноді півторалітровими. Тому через напої дуже легко створити надлишок калорій і цукру в раціоні", - зазначила Супрун.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Так, у солодкі газовані напої містять 10% цукру (маленька пляшка коли - це 35 грамів). Холодний чай містить від 20 до 55 грамів, йогурт більше 30 грамів. У соках - 10 грамів цукру в 100 мілілітрах, в енергетиках - від 3 до 60 грамів на банку.

Спагеті з сиром здаються нам калорійними, а дієтологи забороняють фрукти проти ночі, мовляв, це теж цукри і калорії. А...

Geplaatst door Уляна Супрун op Dinsdag 25 juni 2019

Нагадаємо, Супрун розповіла, як подолати запах поту.

Раніше Знай.ua повідомляв, Супрун розповіла головні міфи про захворювання.

Також Знай.ua писав, Супрун здивувала заявою про яблука.