У Збройних Силах України визнають, що зараз черги з охочих служити в армії немає. Військовослужбовцям неодноразово підвищували зарплатню, але одна з головних причин небажання українців йти на контрактну службу - погані стосунки у військових колективах і незабезпечення соціальних прав.

Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак в інтерв’ю "Армія Inform"

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

ЗСУ
ЗСУ

"На жаль, черги до війська нині немає. Плинність кадрів чимала. Міркуємо над тим, як виправити ситуацію. Попри те, що укомплектованість армії в цілому становить понад 90% від визначеної законом кількості, є проблеми з укомплектованістю окремих частин", – розповів начальник Генерального штабу – заявив Руслан Хомчак.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому він переконаний, що для того, аби українці дійсно хотіли служити в армії, а військова служба займала провідні позиції на ринку праці, то зарплата контрактника має становити не менше 20 тисяч гривень. За словами Хомчака, також окремо має бути надбавка за виконання бойових завдань у районі проведення Операції Об’єднаних сил.

Руслан Хомчак
Руслан Хомчак

Хомчак зауважив, що окрім заробітної плати, багатьох відштовхують від служби проблеми стосунків у військових колективах і неповне забезпечення соціальних прав, зокрема, на отримання власного житла.

На запитання про те, які конкретно проблеми у військових колективах він має на увазі, начальник Генштабу відповів: "Якщо солдат зі своїм запитом звертається не до командира, а до волонтерів чи представників громадських організацій, то виходить, що певні проблеми солдата поза увагою командирів. А це неправильно. Але це не означає, що така ситуація у всіх бригадах ЗСУ".

"Також турбує те, чому після виведення підрозділу із району бойових дій у пункт постійної дислокації частина військовослужбовців звільняється. Але згодом, перед відправленням бригади в район ООС, знову повертаються на службу… Думаємо, як уникнути таких хвиль звільнень, – розповів головнокомандувач ЗСУ.

Також Хомчак зауважив, що є проблеми і з побутом, і стосунках з командирами, і з відпустками. За його словами, повинен бути затверджений командиром графік відпусток і кожен має знати та планувати, коли зможе відпочити з сім’єю. "Солдат і офіцер мають право на відпочинок. Навіть коли в країні війна", - сказав він.

Нагадаємо, що Зеленський негайно виїхав на Донбас: у слуги народу загадково мовчать.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Зеленський в Краматорську озвучив схему відновлення Донбасу: "Тут б'ються справжні українські серця"

Також Знай.uа писав, новий командувач ЗСУ: Полторак назвав ім'я, що про нього відомо.