Давида Солунського (Фессалонікійського), відлюдника. У народі його прозвали Суничником в честь звичаю збирати в цей день стиглу суницю. Інші назви свята: «День Давида», «Медозбір», «Ягодница», «Тихвинська».

Спочатку Давид був ченцем у монастирі Феодора і Меркурія, але він вирішив покинути обитель і оселитися біля Солуна, де побудував собі курінь під мигдалевим деревом. В цьому курені він прожив 70 років, молився, дотримувався суворого посту. За своє подвижництво він отримав дар чудотворення і зміг вилікувати від багатьох хвороб. Також давав спасенні поради всім, хто приходив до нього.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 9 липня

Не варто в цей день викидати суницю. Якщо ягода десь прим'ялась, приготуйте з неї варення або начинку для пиріжків. З цією ягодою пов'язана легенда, що коли немовля Ісус гуляв по лісі, Він почув плач суниці, що вона не може Його нічим порадувати. Ісус поцілував рослину і на місці поцілунку зросла червона ароматна ягідка. Та й збирати ці ягоди дуже довго, а в лісі знайти складно. З повагою ставтеся до них.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Народні прикмети на 9 липня

Приказки і прикмети

  • Якщо в цей день іде дощ, то така погода буде до осені. Якщо ясно й тепло, то до кінця літа небо буде безхмарним.
  • Якщо день спекотний, то протягом сорока днів протримається палюча посуха, прохолода прийде лише у вересні.
  • Якщо 9 липня посушливий день - гриби з'являться в лісі тільки до осені.
  • Якщо розсада добре вбирає вологу – найближчі дні будуть сухими. Якщо земля залишається вологою, то невдовзі піде дощ.
  • Якщо ягід суниці багато, то зима буде холодною.
  • Суниця дозріла – строк сівби вівса пройшов.
  • Свині або миші гризуть суху траву – сінокіс буде невдалим.
  • Зібрана в цей день суниця, якщо її багато з'їсти, оновлює кров.
  • Народжені 9 липня в житті зазвичай бувають щасливі. Їм протегує суниця. Носити їм слід сапфір.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.