Amazon інвестує 11,2 млрд. грн. у будівництво технопарку в Енергодарі. Суперсучасний парк почнуть зводити вже восени цього року.

Про це пише "Inventure".

Як стало відомо, всі дозвільні документи на будівництво технопарку в Енергодарі готові, тому воно може початися вже в жовтні. Передбачається, що проект буде реалізований у п'ять етапів, а загальний обсяг прямих інвестицій в нього складуть 11,2 млрд. грн.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Будівництво нового гіганта в Україні забезпечить громадян додатковими робочими місцями, а це щонайменше дві тисячі.

Розмір податкових відрахувань у бюджет від діяльності підприємства перевищить мільярд гривень на рік.

Інвестором проекту виступить найдорожча в світі компанія Amazon. У р. Енергодарі (Запорізька обл.) американська компанія буде діяти через свого представника, "Дайналайн Констракшн".

Технопарк з'явиться в промисловій зоні міста і буде представляти собою центр обробки даних. Об'єкт складатиметься з 18 будівель, у тому числі дата-центр, де будуть зберігатися дані, адміністративні будівлі, агрокомплекс і вертолітний майданчик.

Енергодар

Для будівництва залучать українські компанії та вітчизняні матеріали.

Переговори щодо будівництва технопарку тривали протягом майже 5 років. І нарешті з приходом нового президент Володиира Зеленського цей проект нарешті втілять в життя.

З цією метою в минулому році Енергодар став учасником проекту "Мери за економічно зростання", який впроваджується в Україні Європейським союзом.

Першу чергу проекту прозпочнуть будувати вже у жовтні 2019.

Нагадаємо, президент Зеленський анонсував інтеграцію України у світ європейськихцифрових технологій.

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, як буде виглядати нова резиденція президента Зеленського.

Також Знай.ua писав про те, що Amazon перенесе з Китаю значну частину виробництва.