Національний банк України скасував всі обмеження на репатріацію дивідендів для поліпшення інвестиційного клімату в країні.

Про це повідомляється у вівторок, 9 липня, на сайті НБУ. Наголошується, що це стало наступним кроком "дорожньої карти" щодо валютної лібералізації.

"З 10 липня 2019 року бізнес з іноземним капіталом більше не обмежується лімітом на перерахування дивідендів за кордон або на рахунки нерезидентів в Україні у розмірі 12 млн євро на місяць для однієї юридичної особи", – йдеться у повідомленні.

При цьому, у банку запевнили, що валютне послаблення не буде негативно впливати на макрофінансову стабільність.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Репатріація дивідендів в цілому не робить істотного впливу на ринок, адже купівля валюти на ці цілі становить близько 4% від загального попиту клієнтів банків на іноземну валюту", – пояснили в НБУ.

За останні три тижні це стало третім валютним послабленням для бізнесу: до цього регулятор скасував вимогу обов'язкового продажу валютної виручки і ліміт на фінансування представництв українського бізнесу за кордоном.

Уточнюється, що зазначені зміни по репатріації дивідендів затверджено постановою правління НБУ № 91 від 9 липня.

Нагадаємо, Нацбанк змінив процедуру оформлення картки.

Раніше Знай.uа повідомляв, Нацбанк вводить саму велику купюру в 1000.

Також Знай.uа писав, Києві набирає обертів підступна схема розлучення.