На Азовському морі змія не на жарт налякала відпочиваючих. На популярному курорті люди вбили тварину, яка господарювала на березі моря. Терпіти таке сусідство вони не стали і з переляку поквитались із звичайним водяним вужем.

Науковці підтвердили, що змія, яку бачили на пляжі, і правда, Natrix tessellata – водяний вуж. Твраини вважаються санітарами природи і водяться на всьому узбережжі Азовського моря, харчуються ослабленою (нездоровою) рибою.

Звичані водяні вужі зовсім не агресивні. Їх можна впізнати по забарвленню з шаховим малюнком і яскравою нижньою частиною тіла. Водяний вуж може заселяти як прісні так і дуже солоні водойми, як з проточною, так і зі стоячою водою. Гарно плаває, навіть на сильній течії, може довго знаходитись під водою.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Побоюючись за життя перебували на пляжі дітей, курортники вирішили вбити плазуна, вважаючи, що перед ними отруйна змія. Коли вони зробили свою розправу, виявилося, що від їх ударів постраждала не змія, а водяний вуж.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Пізніше вчені підтвердили журналістам, що в Кирилівці на пляжі дійсно бачили Natrix tessellata водяного вужа. Вони водяться на всьому узбережжі Азовського моря. У воді плавають у пошуках здобичі, наприклад бичків і ослабленою (нездорової) риби, тим самим виконуючи санітарну функцію.

За словами вчених, якщо водяний вуж відчуває небезпеку, то пірнає під воду і пливе, або ж прикидається мертвим, щоб його залишили в спокої. Якщо зустріти водяного вужа на суші, то він може зайняти оборонну позицію, однак все одно кидатися на людей не буде. Зустрічається водяний вуж в лиманах, у Азовському морі, Каховському водосховищі.

Нагадаємо, що змії атакують людей на Львівщині: маленька дівчинка стала жертвою небезпечної істоти, лікарі борються за життя.

Також портал "Знай.ua" писав, що кулю з голови досі не витягли: бабуся малюка розкрила моторошні деталі трагедії під Києвом