Для простих українців, споживачів блакитного палива, від рішення суду, що підвищення тарифів на газ і тепло в 2016 році було незаконним, нічого не зміниться.

Про це заявив економічний експерт Віктор Скаршевський у коментарі для одного з українських видань.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

ціна на газ
ціна на газ

"Це просто констатація факту того, що ми переплачували в перебігу майже трьох років за підвищеними тарифами, а грошей на компенсацію та перерахунку у бюджеті немає. За моїми оцінками, лише за газ ми переплатили мільярдів сорок за ці роки, також необхідно враховувати, що і тепло було теж за завищеними тарифами, де 70% становить природний газ", - описав ситуацію експерт.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За його словами, службові позови продовжуватимуться, далі їх вже розглядатиме Верховний Суд, адже Кабінет міністрів не буде просто погоджуватися, він буде подавати апеляції.

"Новому уряду просто необхідно провести тарифоутворення у відповідності з вартістю українського природного газу і відповідно з реальною економічною ситуацією і доходами громадян, які не в змозі оплачувати такі високі тарифи, про що свідчить зростаюча заборгованість за житлово-комунальні послуги, яку можна спостерігати щорічно у опалювальний сезон", - підсумував Скаршевський.

Нагадаємо, субсидії влітку: скільки українців можуть отримати пільги вже сьогодні.

Як повідомляв Знай.uа Сивохо з команди Зеленського пояснив, як діятиме "Економічний паспорт": після 18 років кожен зможе.

Знай.uа писав, кияни сидять без грошей: борги по зарплатах пробили дно, такого не було навіть в 90-их.