Всесвітній день бортпровідника цивільної авіації

Сьогодні бортпровідники відзначають своє професійне свято. Їх ще називають стюардами і стюардесами. Дивно, але у цій професії майже столітня історія. Вперше вона з'явилася в Німеччині в 1928 році. Тоді на борт літака вирішили брати людину, яка б забезпечувала сервіс під час польоту. Раніше цим займався другий пілот, але це було занадто небезпечно для польоту.

Зараз бортпровідники не настільки важливі. Але при їх підборі використовують принцип «трьох О»: образ зовнішній (привабливість, макіяж, міміка і мова), образ внутрішній (потрібні риси характеру), образ професійний (знання і навички для професії).

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Свято славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла

Цей день закінчення Петрового посту, але в цьому році він припадає на п'ятницю, тому сьогодні ще піст діє. Обидва апостола багато працювали, поширювали християнську віру і їх вважають «стовпами» Церкви і первоверховними апостолами. Обидва вони померли як мученики в Римі під час правління імператора Нерона. Тому їх пам'ять відзначають в один день.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

День святої Вероніки — покровительки фотографії (День фотографа)

Життя святої Вероніки послужило тому, що вона вважається покровителькою фотографів і фотографії в цілому. Це день її пам'яті, тому відзначають День фотографа. Легенда свідчить, що виснажений Ісус упав під вагою хреста, Вероніка зглянулася, підбігла, напоїла і дала хустку, витерти піт з обличчя. Коли вона повернулася додому, то помітила, що на тканині залишився святий лик Спасителя. Такий нерукотворний образ пов'язаний з фотографією.

Православні свята:

  • Свято апостолів Петра і Павла.
  • Святкування ікон Божої Матері Касперівська, Дуниловская.
  • Пісний день.

Петров день, Петри-Павли

Раніше це свято називали Петрове говіння, тому що якраз закінчувався Петрів піст. Всі влаштовували цілі бенкети з багатими столами. Також запрошували бідних, убогих і подорожніх. Сьогодні треба було вмитися водою з трьох ключів, а також зустріти світанок. Так як Петро був рибалкою, то його вважають покровителем рибного промислу. Йому можна помолитися про удачу на риболовлі. І, звичайно ж, було в цей день багато ворожінь і обрядів.

Народні прикмети на 12 липня

Іменини в цей день

Григорій, Павло, Петро

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.