Якщо парламент прийме запропоновану президентом Володимиром Зеленським зміну в закон про люстрацію, дія документа буде поширюватися і на команду глави держави. Про це повідомив представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук на засіданні.

Так, перший віце-спікер ВРУ Ірина Геращенко спитала: "Чи означає це, що після прийняття закону про люстрацію в тому вигляді, який зараз бачить команда президента, і "Слуги народу", також підпадають під люстрацію пан Данилюк, пан Абромавічус та інші шановні члени нової команди президента Зеленського?"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У відповідь Стефанчук запевнив, що закон будуть застосовувати незалежно від того, в якій команді перебуває депутат.

"З приводу цієї позиції я можу сказати одне: нема в нас питань, пов'язаних з тим, команда президента або це не команда президента. У разі підтримки Верховною Радою цього закону він буде поширюватися на всіх осіб, незалежно від того, в якій команді вони знаходяться, а це вже питання до Верховної Ради, чи буде підтримана ця ініціатива", - сказав він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський планує розширити список осіб, які підпадають під люстрацію.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський передбачив статус російської мови на Донбасі.

Також портал Знай.uа писав, Зеленський видав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету.