У Кабінеті міністрів України затвердили Статут акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" (Ощадбанку) в новій редакції. Він став Приватним акціонерним товариством (ПАТ).

Відповідну постанова № 568 було ухвалили в Кабінеті міністрів, 5 червня 2019 року.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Новим законом функціонування державної фінустанови приведено у відповідність з міжнародними стандартами.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Кабмін змінив тип публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" з публічного на приватне і перейменувавши його в акціонерне товариство "Державний ощадний банк України".

Єдиним акціонером, якому належить 100 % акцій у статутному капіталі банку, є держава. Функції з управління корпоративними правами держави в банк здійснює Кабмін. Він виконує також функції вищого органу банку.

Ощадбанк економічно самостійний і повністю незалежний від органів державної влади та органів місцевого самоврядування в рішеннях та діях, пов'язаних з його оперативною діяльністю.

Банк здійснює свою діяльність на комерційній основі, набуває, володіє, користується і розпоряджається майном, у тому числі будівлями, спорудами, устаткуванням, інвентарем, фондами та коштами, які належать йому на правах власності. Він може мати у власності нерухоме майно загальною вартістю не більше ніж 25 % капіталу банку.

Банк здійснює емісію 42649 простих іменних акцій номінальною вартістю 1 160 000 (один мільйон сто шістдесят тисяч) грн на всю суму статутного капіталу.

Нагадаємо, ПриватБанк запустив послугу, на яку чекали всі. Тепер платіжну картку можна оформити, не відвідуючи віддалення фінустанови.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців попереджають про небезпечну банку, яка обчистить ваші банківські картки в одну мить.

Також Знай.ua писав про те, що у ПриватБанку розповіли, як захистити свої кошти від аферистів.