Українці більше не зможуть отримувати пенсії звичним способом, якщо Кабмін не усуне критичну проблему.

Напередодні глава "Укрпошти" Ігор Смілянський опублікував на Facebook оголошення, згідно з яким підприємство перестане доставляти гроші пенсіонерам вже через кілька місяців. Журналіст Олександр Дубинський в своєму відеоблозі пояснив, чому українців позбавлять важливою послуги, - пише Politeka.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У посланні до уряду директор організації заявив, що за чинним тарифом "Укрпошті" невигідно розвозити пенсії. Нібито, нічим платити співробітникам зарплати. Він пригрозив позбавити українців важливою послуги вже з 1 січня 2020 року, якщо Кабмін і Пенсійний фонд не нададуть економічно обґрунтованих або ринкових умов оплати.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"У "Укрпошти", як і у країни, сьогодні є вибір – стати однією з найуспішніших компаній України і об’єктом інвестицій міжнародних гравців або зникнути, знову в совковий" соцзабез". Ми доклали багато зусиль, щоб отримати шанс на зміни, і більше не хочемо його втрачати, стаючи заручниками політики і порожніх обіцянок, ставлячи під загрозу майбутнє другого за розміром роботодавця України", – зазначив Ігор Смілянський.

Олександр Дубинський заявив, що співробітники "Укрпошти" працюють в жахливих умовах. Їм не вистачає елементарної меблів та офісної техніки. У той же час, їх директор гордо іменується CEO. З 11 мільйонів пенсіонерів пошта доставляє виплати 4,3 мільйона чоловік. Журналіст підкреслив, що це особливо важливо для людей, які станом здоров’я не можуть вільно пересуватися або живуть у віддалених населених пунктах.

Нагадаємо, українцям розповіли, хто отримає нові зарплати та на скільки в вони зростуть.

Як повідомляв портал Знай.ua, влада пообіцяла чорнобильцям та ветеранам більші виплати вже у липні.

Також Знай.ua писав про те, що українцям пояснили, куди звертатися, якщо з сумами у платіжках категорично не згодні.