Пенсійний фонд не виконав 90% суддівських рішень, згідно з якими повинен був виплатити пенсійну заборгованість переселенцям.

Такі дані в парламентському комітеті з прав людини озвучила заступник голови правління Пенсійного фонду Ірина Ковпашко.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як повідомили у відомстві, у червні сума боргу по виплатах зросла до 600 млн гривень.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Ці рішення виконуються за стандартними правилами в межах передбачених повноважень. Ми виплачуємо пенсії за один місяць і відновлюємо поточні виплати. Але ми не можемо виплатити заборгованість, оскільки не можемо обійти урядова постанова №335. Уряд не передбачив порядок таких виплат", - сказала Ковпашко.

пенсіонерка


Варто додати, що всі тривалі судові тяганини не сприяють добробуту українців. Так, у Фонді "Право на захист" повідомили, що з усіх справ, які супроводжували юристи організації, 40 людей померли, так і не дочекавшись виконання територіальними органами Пенсійного фонду рішення суду.

За даними Управління ООН з координації гуманітарних питань, у 2018 році при перетині лінії розмежування в Донбасі померли понад 50 осіб.

Нагадаємо, українцям розповіли, хто отримає нові зарплати та на скільки в вони зростуть.

Як повідомляв портал Знай.ua, влада пообіцяла чорнобильцям та ветеранам більші виплати вже у липні.

Також Знай.ua писав про те, що українцям пояснили, куди звертатися, якщо з сумами у платіжках категорично не згодні.