"Укрпошта" пригрозила припинити доставку пенсій пенсіонерам, які не мають банківського рахунку. Якщо Уряд не прийме рішення про підвищення тарифу на доставку до економічно обґрунтованого рівня.

Гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський з відкритим листом звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Він попередив, що з 1 січня 2020 пошта не буде доставляти пенсії, якщо тариф не підвищать. В листі наголошується, що нинішній тариф збитковий.

Укрпошта
Укрпошта

"Укрпошта" хоче стати успішною і отримувати міжнародні інвестиції. Для цього запровадили низку реформ на різних рівнях і тепер заявляють, що не бажають "знову перетворюватися в совковий соцзабез" і "ставати заручниками політики і порожніх обіцянок.
Пошті стало не вигідно доставляти пенсії - нинішній тариф вони називають збитковим. Тариф, що діє зараз, не змінювався з 2004 року, незважаючи на зростання цін і здешевлення національної валюти.

Відділення Укрпошти
Відділення Укрпошти

"Рівно рік тому, тільки після гучних заяв про закриття відділень та звільнення листонош і особистого втручання президента України, "Укрпошта" отримала від Пенсійного Фонду 500 млн грн на покриття збитковості тарифу, але ці кошти покрили витрати лише на півроку. Ми б хотіли уникнути ультиматумів в кінці року, тому озвучуємо проблему завчасно, щоб Кабмін мав час на затвердження тарифу або всі сторони встигли підготуватися до відкритого тендеру", - наголошується в листі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Гіпотетично, можна було б порадити просто відкрити банківські рахунки і навчитися користуватися картками всім, хто отримує виплати, якщо вони досі цього не зробили. Але зрозуміло, що для великої кількості людей, особливо пенсійного віку та інвалідів це, власне, зовсім не просто.

Нагадаємо, українцям розповіли, хто отримає нові зарплати та на скільки в вони зростуть.

Як повідомляв портал Знай.ua, влада пообіцяла чорнобильцям та ветеранам більші виплати вже у липні.

Також Знай.ua писав про те, що українцям пояснили, куди звертатися, якщо з сумами у платіжках категорично не згодні.